b.i.g.
petek, 29 marec 2024
 
SID - Prva kreditna zavarovalnica

Za zašèito pred riziki neplaèil lahko uporabite številne ukrepe, sredstva, tehnike in razne pravne ter finanène instrumente

 

Podjetja obièajno prodajajo blago ali storitve na odprt raèun in s tem omogoèajo kupcem potreben èas, da z nadaljnjo prodajo pridobijo sredstva za poplaèilo. Za ta podjetja, še posebej pa za mala in srednje velika podjetja so poslovne terjatve nezavarovano premo¾enje, ki ga lahko ob uresnièitvi komercialnih ali politiènih rizikov trajno izgubijo in s tem ogrozijo tudi lasten obstoj. Zavarovanje terjatev pri kreditni zavarovalnici kot je SID - Prva kreditna zavarovalnica d.d. v najveèji meri zmanjšuje tovrstne rizike, saj podjetju zagotavlja finanèno varnost.

S sklenitvijo zavarovalne pogodbe pri Prvi kreditni zavarovalnici kot edini specializirani kreditni zavarovalnici s sede¾em v Sloveniji se podjetja zavarujejo pred riziki nesolventnosti svojih kupcev (steèaj, prisilna poravnava) in podaljšane zamude plaèil (škodni dogodek nastopi v šestih mesecih od zapadlosti prve neplaèane fakture). Lahko so zavarovani tudi preddobavni riziki, kadar v èasu proizvodnje nastopi nesolventnost kupca namensko izdelanega blaga (ki ga ni mogoèe prodati drugemu kupcu). Poleg navedenih komercialnih rizikov je mogoèe zavarovati tudi politiène rizike (vojne, nemiri, prepoved transferja, itd.).

 

Zavarovanje terjatev do tujih in/ali domaèih kupcev pri Prvi kreditni zavarovalnici je celovita storitev, ki poleg varovanja pred finanèno izgubo podjetju prinaša tudi druge zavarovalne koristi, kot je izboljšanje njegove kreditne sposobnosti in la¾ji dostop do financiranja, poveèanje prihodkov in dobièkonosnosti, zmanjševanje stroškov, izboljšanje ratinga in druge.

 

Prva kreditna zavarovalnica malim podjetjem z letnim prometom do najveè dveh milijonov evrov nudi prilagojeno ponudbo, ki omogoèa enostaven dostop do zavarovanja, saj se celoten postopek odvija preko spleta oziroma elektronske pošte.

 

V zadnjih letih, od konca leta 2008 in vse do danes bele¾imo moèno poveèanje povpraševanja po zavarovanju tako domaèih kot tudi izvoznih terjatev. Podjetja se vedno bolj odloèajo za zavarovanje celotne prodaje (domaèe in tuje) na odprt raèun, še posebej zaradi poveèanega števila insolvenènih postopkov podjetij doma in v tujini v zadnjih letih ter zaradi poveèevanja zamud pri plaèilih s strani njihovih glavnih kupcev. V preteklem letu smo opazili, da na odloèitev za zavarovanje vedno bolj vpliva tudi usmeritev podjetij na nove trge.

Natisni E-mail
 
 
 
Pravno obvestilo | Kazalo strani| Powered by Citadela| v2.0 .